martes, 28 de abril de 2015

LA IMPLICACIÓ DELS OCUPANTS NO PROPIETARIS



La diferencia és una realitat. En base a aquest fet la proposta @EcoHubCity pretén contemplar les diferents situacions respecte dels 22 edificis inclosos al l’Illa objecte del concurs #IllaEficient, així com a la situació sòcio-econòmica de cada llar i també a les diferents formes de tinença dels veïns, ja sia de propietat o lloguer.
Centrats en aquest últim extrem, hem dissenyat unes fórmules per incrementar la implicació d’ocupants no propietaris, que podem classificar en dues categories:

  1. L’intercanvi de renda per millores en l’habitatge es va preveure en la modificació de la Llei d’arrendaments urbans, introduïda a l’any 2013, de manera que el propietària pot renunciar a una part de la renda a canvi de l’execució d’unes obres de millora, en aquest cas energètiques. Els serveis jurídics de l’ECO-HUB, en aquest cas, desplega serveis d’assessorament per que aquests pactes es facin amb la major seguretat per ambdues parts.
  2. La més innovadora, consisteix en la utilització de les anomenades Tinences Intermèdies –en tramitació parlamentària en l’actualitat- que són fórmules d’adquisició parcial dels immobles, ja sigui en el temps (Propietat Temporal, entre 6 i 99 anys) ja sigui en una quota (Propietat Compartida).

Aquesta és una opció interessant que combina un menor cost respecte a la compravenda y major estabilitat respecte del lloguer, però pot tenir un enorme potencial amb la finalitat de finançar la Plusvàlua Verda generada després d’executar les intervencions per la millora de l’eficiència de l’habitatge i l’edifici en el seu conjunt, que pot arribar a ser del deu per cent del seu valor inicial.


No hay comentarios:

Publicar un comentario