martes, 28 de abril de 2015

BIOARQUITECTURA I SALUT



La proposta tècnica d’eficiència energètica va acompanyada d’una visió holística de la rehabilitació. Qualsevol intervenció en l’edifici ha de millorar també la qualitat dels espais habitables. La qualitat de l’aire interior, la qualitat dels materials, els principis de la bioconstrucció, la flexibilitat d’usos i l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda, són valors imprescindibles alhora d’intervenir a l’interior dels habitatges i en els espais comunitaris amb l’objectiu d’obtenir edificis sostenibles, saludables i pensats per al futur.


  1. Escollint el conjunt de materials que s’utilitzaran en la rehabilitació per a garantir la qualitat de l’aire interior i preservar la salut dels usuaris (materials de baixa emissió de COV, de baixa toxicitat, i transpirables,…)
  2. Elecció dels materials i revestiments en funció del seu cicle de vida, disponibilitat regional i procedència (prioritzant el menor impacte ambiental i els recursos propis).
  3. Ús de la vegetació a l’interior per purificar l’aire i a l’exterior per regular temperatura i fixar CO2.
  4. Estudiar cada edifici segons la seva orientació i configuració.
  5. Analitzar factors de risc per a la salut, naturals i artificials (contaminants de l’aire exterior, gas radó, corrents, camps magnètics, radiacions artificials, contaminació acústica, etc).
  6. Reduir la contaminació acústica a l’interior de l’habitatge.
  7. Maximitzar l’ús de la llum natural, tot evitant els sobreescalfaments i enlluernaments.


Per tant, és important veure en la rehabilitació energètica una gran oportunitat de millorar l’edifici en tots els sentits, guanyant en confort tèrmic, visual, acústic i en qualitat de l’aire interior.

La vostra salut us ho agrairà!

No hay comentarios:

Publicar un comentario